Restaurang Uppsala

Varmt välkommen till en mysig restaurang i Uppsala. Här finns, enligt oss, Uppsalas bästa grill med svenska råvaror och fokus på riktigt bra kött av högsta kvalitet. Blir du sugen? Kom förbi nästa gång du är hungrig och testa själv. Vi serverar bara kött från Sverige och ställer höga krav på den mat vi har på menyn. Det märker du på smakerna. Och smaken förresten, den kommer från Texas.
31239547 192053051416280 7084052619173298176 n

5/5
0 Recensioner på Google

Uppsala

Du är varmt välkommen att boka bord hos oss – alla dagar i veckan.

  • Dragarbrunnsgatan 19, 75320 Uppsala
  • 018-140414
Boka nu Öppettider & Menyer

Öppettider Texas Longhorn restaurang Uppsala

Vårt kök håller öppet tisdag till lördag. Vi öppnar alltid 17:00. Boka bord och kolla in menyn här.

Mån
  • Öppet: Stängt
Tis-tors
  • Middag: 17:00-21:30
Fredag
  • Middag: 17:00- 22:30
Lördag
  • Middag: 15:00 - 22:30
Söndag
  • Öppet: Stängt

Boka bord idag – var säker på att få plats

Börjar det vattnas i munnen när du läser om 100 % svenskt kött och smaker från Texas? Är du sugen på att komma och testa vår mat? När du bokar bord kan du vara helt säker på att få plats när du kommer hit. Välkommen!

Boka direkt online.

Hur många restauranger finns det i Uppsala?

Om du tar en resa runt Sverige kan du äta på över 30 olika Texas Longhorn-restauranger. I Uppsala har vi en. Där hittar du Uppsalas bästa grill, stämning, dryck och såklart personal. Du hittar enkelt till oss med hjälp av Google Maps.

Smaka på Texas i vår restaurang, Uppsala

Är du på jakt efter de bästa restaurangerna i Uppsala? Testa Texas Longhorn. Här har du chansen att uppleva både Texas och grill i en miljö som gör dig avslappnad och gör att du vill stanna längre. Dryck, mat och härligt sällskap – finns det något bättre?

Vi har 30 restauranger i Sverige, en av dem ligger på Dragarbrunnsgatan 19 i centrala Uppsala.

Vårt koncept handlar om kärlek till råvarorna och ett fokus på att alltid servera mat av hög kvalitet.

Hitta hit med Google Maps

100 % svenskt kött

Med fokus på mat av hög kvalitet känns det självklart för oss att bara servera kött från svenska gårdar. Oavsett om du beställer nötkött, gris eller kyckling kan du vara säker på att köttet kommer från en svensk gård med god djurhållning och slakt. Det handlar om god mat på goda villkor.

Läs mer om vår mat och hur vi tänker kring kött.

Menyn är från Texas – fokuset är grill

När du kommer till vår restaurang kommer du till en plats långt bort från svenska klassiker. I vår meny hittar du det bästa från Texas. Det var vad grundaren av Texas Longhorn ville ge svenskarna när han öppnade sin första restaurang på Sankt Paulsgatan på Södermalm i Stockholm.

Grundaren och kocken, Philip Huntzinger, kom till Sverige från San Antonio i Texas. I resväskan packade han med sig det bästa från sin hemstad: sina familjerecept. Han startade Texas Longhorn 1994 och fokuset låg på grill, kryddiga långkok och southern hospitality. Det handlar om att det aldrig ska bli pretentiöst, men att våra gäster alltid ska känna sig väl omhändertagna och må bra. Självklart ska du heller aldrig vara hungrig när du lämnar restaurangen.

 Låt maten komma till dig…

Det finns dagar när det är skönt att slippa lämna hemmets lugna vrå. Då är hemleverans ett bra alternativ. Maten kommer till dig och du behöver knappt resa dig ur soffan. Vår restaurang i Uppsala erbjuder hemleverans, klicka på hemleverans-ikonen på hemsidan för att se olika alternativ.

… eller hämta hem den själv

Om du ändå vill svänga förbi restaurangen och känna in atmosfären, kan du beställa take away. Ät maten hemma, hos en kompis eller kanske i en av Uppsalas härliga parker. Slå dig ner i vår bar medan baren ordnar din beställning, eller ring innan så är maten klar när du kommer.

4 tips för att hitta bästa restaurangerna i Uppsala

Har du tagit på dig uppgiften att hitta de restauranger i Uppsala som är allra bäst? Utbudet är stort och det viktigaste när du går ut och äter är att det blir perfekt enligt ditt tycke och smak. Vi har tagit fram fyra tips som du kan använda dig av för att hitta en restaurang som passar dig.

1.    Ta en titt på menyn i förväg

Det finns massor av restauranger i Uppsala. Därför är det bra att först reda ut vilken typ av mat du och ditt sällskap är sugen på. När ni kommit fram till det kan ni ta en titt på menyn i förväg. De flesta restaurangerna lägger ut sin meny på hemsidan. Då kan du enkelt se om det finns några maträtter som faller dig i smaken.

Är det viktigt för dig med 100 % svenskt kött? Gillar du grillat? Då borde du titta på Texas Longhorns meny.

2.    Försök få ett grepp om atmosfären

Att hamna på en restaurang som spelar discomusik på högsta volym är trist om man inte gillar det. På samma sätt som det kan kännas fel att hamna på en alldeles för lågmäld och sofistikerad restaurang om du råkar vara lite högljudd. Du vill hitta en miljö du trivs i helt enkelt.

Om du tycker att southern hospitality låter lockande, då är Texas Longhorn restaurangen för dig. Här får du vara dig själv och blir omhändertagen på bästa sätt – utan att det blir pretentiöst.

3.    Ta en titt i dryckesmenyn

Det är lätt att glömma att även drycken är ett viktigt inslag i en riktigt god middag. När du spanar in menyn, passa då på att kolla även dryck.

Om du gillar drinkar, vin, öl eller läsk kan du alltid hitta något du gillar på Texas Longhorn.

4.    Ta med någon du tycker om

The more the merrier ­– det är alltid roligare att äta tillsammans. Ta med någon du tycker om och har roligt med när du ska ut och äta.

På Texas Longhorn lägger vi som sagt vårt krut på southern hospitality – hos oss ska du må bra.

 

Vanliga frågor och svar om vår restaurang Uppsala

Var äter man bäst i Uppsala?

Frågar du oss är svaret såklart på Texas Longhorn. Om du är sugen på riktigt gott kött och genuina smaker från Texas.

Vad finns det för restauranger i Uppsala?

I Uppsala kan du äta mat från världens alla hörn. Här finns många restauranger och krogar. Oavsett om du är sugen på fisk och skaldjur, pizza, pasta, sushi, italienska delikatesser eller det asiatiska köket så finns något för dig.

Här finns också Texas Longhorn – en mysig upplevelse med riktigt gott kött. Om det är vad du gillar, då rekommenderar vi att du besöker oss.

Hur bokar jag bord?

Du bokar enkelt ditt bord här på sajten genom att välja Uppsala i menyn. Välj vilken dag och tid du vill komma och saken är klar.

Måste jag boka bord?

Nej, vi välkomnar även spontana gäster. Vi vet att man ibland flanerar runt i staden och snabbt vill slå sig ner för en mysig middag. Kanske på en solig uteservering. Därför gör vi alltid vårt bästa för att alla som vill äta hos oss, får en plats.

Vilken typ av mat serverar ni?

Vi är allra bäst på kött, men vi vet såklart att det inte passar alla. Därför serveras också kyckling, lamm, fisk och skaldjur och vegetariska alternativ i vår restaurang. Njut av vår egen öl eller något av våra goda viner till din måltid.

Copyright TEXAS LONGHORN 2024