404

Your local texas home

En av de viktigaste faktorerna till Texas Longhorns framgång är vårt fokus på kvalitén i det vi serverar och där kärleken för råvarorna spelar en viktig roll.

EUROPEAN CHICKEN COMMITMENT​

Vi på Texas Longhorn har valt att arbeta med European Chicken Commitment som en del av vårt arbete för bättre djurvälfärd. Beslutet inkluderar all kyckling vi köper in på alla våra restauranger; både de vi driver och de som har ett franchiseavtal med oss. Samtliga kriterier kommer att vara uppfyllda till år 2026. Dessutom kommer minst 20 % av kycklingarna vi köper födas upp enligt ECCs kriterier samt ha tillgång till utevistelse.

Köttet

Vi har mycket höga krav på smak och kvalité och därför serverar vi endast nötkött, kyckling och gris från Sverige. Våra gäster kan känna sig helt trygga med att köttet de äter kommer från en svensk gård som har koll på djurhållning och slakt. Med djur som får vistas ute och leva stressfritt blir köttet extra mört och smakrikt.

SÅS & DRESSING

Alla såser och dressingar som serveras på våra restauranger gör vi från grunden enligt eget recept i vårt centralkök.

FRIES

Alla såser och dressingar som serveras på våra restauranger gör vi från grunden enligt eget recept i vårt centralkök.

Glass

På våra restauranger serverar vi vaniljglass, chokladglass och vår egen Texas pecannötsglass från StikkiNIkki. Nicole Emson grundare av StikkiNikki är också från Texas. När vi träffades och lärde oss mer om resan som förde henne till Sverige bestämde vi oss för att starta ett samarbete. StikkiNikkis glass görs i Norra Djurgårdstaden i Stockholm och görs precis som glass ska göras: med de bästa ingredienserna och på ekologiska råvaror.

KAFFE​

Kaffet som du kan njuta av på våra restauranger kommer från små odlingar i Latinamerika och Asien, via varsam rostning i Gevalias rosteri i Gävle.

DRYCK​

Vi vill hylla den genuint amerikanska, avslappande atmosfären och därmed binda ihop mat och dryckeskonceptet med ett spännande och minnesvärt sortiment. Vår dryckesmeny fokuserar på cocktails på kvalitativa råvaror och exceptionella spritsorter som har en tydlig koppling till Texas dryckeskultur, vin med stort fokus på amerikanska viner och ett brett öl sortiment, allt ifrån våra egna framtagna Texas-öl till spännande rotating taps.

ALLERGIGUIDE​

Vi på Texas Longhorn har sammanställt denna allergiguide för våra gäster med uttalade allergier eller överkänslighet då vi är medvetna om hälsoriskerna som matallergier medför.
100 percent Swedish Meat Logo green
Kott fran Sverige svv 1

Vi server bara kött från sverige

Vi är ett steakhouse och har sedan starten 1994 fokuserat på att servera riktigt bra kött. Vi har mycket höga krav på smak och kvalité och därför serverar vi endast nötkött, kyckling och gris från Sverige.
Copyright TEXAS LONGHORN 2024