Restaurang Linköping

Letar du en restaurang i Linköping som serverar smarrig a la carte direkt från grillen? Mellan Stora torget och Lilla torget, på St Larsgatan, hittar du en upplevelse utöver det vanliga. Nämligen smakexplosioner från Texas som lagas enligt familjerecept – det är Texas Longhorn. Här fokuserar vi på att servera riktigt bra kött av hög kvalitet. Såväl råvaror som service håller hög nivå och du kan alltid vara säker på att köttet är 100 % svenskt. Vi har öppet måndag till lördag varje vecka. Vi ses!
31239547 192053051416280 7084052619173298176 n

5/5
0 Recensioner på Google

Linköping

Du är varmt välkommen att boka bord hos oss – alla dagar i veckan.

  • S:t Larsgatan 25C, 58224 Linköping
  • 013-144061
Ring Oss Öppettider & Menyer

Öppettider Texas Longhorn restaurang Linköping

Vi håller öppet måndag till lördag varje vecka. När lunch övergår till middag och klockan slår 17:00, då slår vi upp dörrarna och tänder grillen. Boka bord och kolla in vår meny här.

månd-fred
  • middag: 17:00-22:00
lörd
  • Middag: 17:00-22:00
sönd
  • : stängt

Hitta hit med Google Maps

Du hittar enkelt till vår restaurang, Linköping genom att knappa in adressen i Google Maps. Eller genom att klicka på länken: Google maps

Restaurang Linköping med smaker från Texas

Vill du smaka på Linköpings bästa grill? Prova Texas Longhorn! Vi bjuder dig på en upplevelse av Texas, grill och serverar god mat som du kommer att vilja smaka igen.

I centrala staden hittar du vår restaurang i Linköping, där kärleken till våra råvaror känns i varje tugga. I vår meny hittar du populära rätter med smak av Texas. Långt bort från pizza, sushi och snabbmat får du här en genuin atmosfär där du kan njuta tillsammans med dina vänner.

100 % svenskt kött

Bara det bästa är gott nog för oss och vi ställer höga krav på smak och kvalitet. Därför serverar vi bara kött från Sverige. Oavsett vilken typ av kött du bestämmer kan du vara säker på att det kommer från svenska gårdar med god djurhållning och slakt.

Läs mer om vår mat och vårt val av kött.

Hur många restauranger finns det i Linköping?

I Linköping finns många restauranger. Här finns mat från Medelhavet, Asien, Italien och i stort sett världens alla hörn. Men det finns bara en Texas Longhorn.

Philip, som grundade Texas Longhorn, hade som mål att skapa en restaurang som skulle erbjuda det bästa från Texas. Han öppnade sitt första steakhouse i Stockholm och idag finns det över 30 olika Texas Longhorn-restauranger runtom i Sverige.

Det bästa från Texas

Philip kom till Sverige redan 1987 för att konsultera i amerikansk mat. När han anlände till Stockholm upptäckte han snart att det saknades ett äkta steakhouse i Texas-anda i staden. Det ville han ändra på. Och 1994 slog dörrarna upp till den allra första Texas Longhorn-restaurangen.

Lokalen hade 23 sittplatser och om du är nyfiken på hur det ser ut kan du åka dit, restaurangen ligger nämligen kvar på samma ställe än idag. På St Paulsgatan på Södermalm i Stockholm.

Philip tog med sig det bästa från sin hemstad San Antonio i Texas – grill, kryddiga långkok och southern hospitality och lät svenskarna ta del av detta. Southern hospitality, vad är det? Jo, det är en atmosfär där vi ser till att du som kommer till vår restaurang känner dig väl omhändertagen och mår bra, men det ska aldrig bli pretentiöst.

Vi är så glada att kunna erbjuda även Linköpingsborna en smak av det riktiga Texas. Här kan du välja mellan våra olika rätter och njuta av god mat, gott sällskap och en härlig atmosfär.

Vår restaurang i Linköping

På S:t Larsgatan 25C i centrum av staden ligger restaurangen i Linköping. Här finns en bar full av god dryck och ett kök som väntar på att servera dig en smakupplevelse. 

I vår meny erbjuder vi nötkött, fläskkött, lamm, kyckling, fisk och vegetariska alternativ. Beställ såser och tillbehör som du tycker passar och komponera en rätt som får smaklökarna att dansa.

När du står i vår bar kan du bland annat beställa vår egen öl eller vår egen whiskey. Men givetvis finns även både vin, cocktails och alkoholfria alternativ – något för alla smaker.

Du ska varken vara hungrig eller törstig när du lämnar vår restaurang – det tar vi på allvar.

Ta med din mat som take away

Somliga dagar vill man inte sitta på restaurang. Kanske vill du hellre äta hemma? Eller i en park med goda vänner? Då kan du beställa mat från oss som take away.

Kom förbi och beställ och vänta i baren medan köket fixar din mat.

Eller ring innan du kommer, så står maten färdig när du kommer hit.

Du når oss på telefonnummer 013-144061.

Vi hörs! 

Smaka på Texas hemma

På Texas Longhorn driver vi inte bara restauranger, vi har också ett 15-tal populära produkter som du kan handla i din mataffär. Såser, ribs, coleslaw och annat gott som kan lyfta vilken middag som helst till nya höjder.

Att köpa mat och tillbehör från oss ger dig lite mer. Se till att dela tillfället med dina vänner och din familj. Låt matlagningen och ätandet ta tid och berätta härliga historier för varandra. Försök njuta i fulla drag och var i stunden.

Kanske ska du ordna en picknick, överraska familjen med en fantastisk grillkväll eller bjuda din partner på något utöver det vanliga. När du köper hem en smak av Texas får du känslan av hemma på köpet – var du än är.

Psst… visste du att du kan fylla på din Steak Sauce-glasflaska i våra restauranger?

 

Frågor och svar om vår restaurang Linköping

Vad ska man äta när man är i Linköping?

Om du frågar oss är svaret enkelt. Gör ett besök hos oss på Texas Longhorn. Här serveras gott kött av hög kvalitet, men också vegetariska alternativ finns på menyn.

Hur bokar jag bord?

Det är enkelt att boka bord på Texas Longhorn. Välj Linköping i menyn och fyll i vilken dag och vilken tid du vill komma. Vi ser fram emot att ge dig en trevlig och mysig middagsupplevelse.

Måste jag boka bord?

Självklart går det bra att göra ett spontant besök. Men om du vill vara 100 % säker på att få en plats är det alltid säkrast att boka.

Vilken typ av mat serverar köket på Texas Longhorn?

På Texas Longhorn serveras god mat med fokus på bra kött och kvalitativa råvaror. Men självklart har vi inte bara kött på menyn. Du kan också beställa kyckling, lamm, fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. I vår bar hittar du dryck med inspiration från Texas.

Har Texas Longhorn barnmeny?

Ja, vi har en barnmeny som vi serverar till barn upp till 12 år.

Är allt kött svenskt?

Ja, allt kött vi serverar i våra restauranger kommer från svenska gårdar. Det är vi noga med.

Du kan läsa mer om vårt fokus på kvalitet och kärlek till råvarorna här.

Copyright TEXAS LONGHORN 2024