Grillrestaurang Göteborg

Vill du äta Göteborgs bästa grill? Då kan du njuta av en härlig upplevelse hos oss på Texas Longhorn. Här serverar vi mat som inspireras av härliga familjerecept från Texas. I Göteborg har vi två restauranger, eller steakhouse som vi också kallar det. Båda restaurangerna fokuserar på att servera riktigt bra kött av hög kvalitet. Allt kött vi lägger på vår grill kommer från svenska gårdar med god djurhållning.

Våra restauranger i Göteborg

I Göteborg hittar du två Texas Longhorn där du kan äta god mat, dricka gott och dela härliga matupplevelser med dina vänner.
278966369 551898489963790 8286494615695943024 n

”Har aldrig blivit besviken här. God mat och trevlig atmosfär” – Jonas

4.1/5
706 Recensioner på Google

Linnégatan GBG

Väldigt nära Slottsskogen, på Linnégatan 78 ligger en av Texas Longhorn-restaurangerna i Göteborg.

  • Linnégatan 78, 41308 Göteborg
  • 031-3331515
Boka nu Öppettider & Menyer
234628762 381082530378721 8673075773327460776 n

" Fantastiskt bra mat och personal." – Fredrik

4.2/5
1215 Recensioner på Google

Södra vägen GBG

Just intill Göteborgs hjärta, the Aveny, Avenyn, hittar du vår andra restaurang i Göteborg.

  • Södra Vägen 7, 41135 Göteborg
  • 031-7111540
Boka nu Öppettider & Menyer

Grillrestaurang Göteborg – med smak av Texas

Att hitta Göteborgs bästa restaurang kan vara en utmaning. Men vi rekommenderar dig att prova någon av våra restauranger. Särskilt om du vill hitta grillat kött, burgare eller smarriga vegetariska alternativ.

I vår meny finns många populära rätter med smak av Texas. Vårt koncept bygger på stort fokus på kvalitet i råvarorna och en stor passion i tillagningen.

100 % svenskt kött

Eftersom vi ställer så höga krav på smak och kvalitet kommer allt vårt kött från Sverige. Från svenska gårdar med god djurhållning och slakt.

Läs mer om vår mat och vårt val av kött

Så kom Texas till Sverige ­– och till Göteborg

Det var 1987 som en ung kock i Texas fick erbjudande om att åka till Sverige. Philip Huntzinger skulle bli konsult i amerikansk mat. Ganska snart efter att han anlänt till Stockholm såg han att där fanns många amerikanska och brittiska pubar. Men var fanns alla steakhouse i Texas-anda? Ingenstans. Så Philip gjorde det enda rätta och bestämde sig för att ändra på detta.

Sju år passerade och 1994 öppnade Philip Huntzinger den första Texas Longhorn Steakhouse på Södermalm i Stockholm. Här fanns plats för 23 sittande gäster och hela stället var en enda hyllning till delstaten Texas. Servicen gick i sann southern hospitality-anda och i menyn kunde man hitta biff, revbensspjäll och tex mex-rätter från Philips familjerecept.

Nu har Texas Longhorn vuxit och blivit en franchisekedja som är uppskattad av många svenskar runtom i landet. Det finns över 30 steakhouses runtom i Sverige och två av dem har sin adress i Göteborg. Philip lyckades med sin vision – att introducera Texas för svenskarna med allt vad det innebär: gästfrihet, jalapeños och avslappnad mat.

Ta med dig Texas hem

Förutom över 30 restauranger har Texas Longhorn också ett 15-tal populära produkter som finns att köpa i din mataffär. Här finns såser, ribs och coleslaw som du kan köpa hem för att få smaka på Texas hemma.

Att handla mat och tillbehör från Texas Longhorn ger dig tillfälle att skapa mer än en middag. Kom ihåg att låta matlagningen och själva middagen ta tid. Berätta era bästa historier för varandra och ta vara på stunden.

Överraska grannen med grillkväll, bjud över alla du känner eller njut ensam med din partner. Att ta med Texas hem är att få med sig en känsla av hem – var du än är.

Psst… visste du att du kan fylla på din Steak Sauce-glasflaska på alla våra restauranger?

 

Frågor och svar om grillrestaurang Göteborg

Hur bokar jag bord?

Klicka på den restaurang där du vill äta och boka bord direkt online.

Måste jag boka bord?

Nej, du måste inte boka bord för att äta hos oss. Vi gör alltid vårt yttersta för att alla gäster, spontana som bokade, ska få plats att njuta av vår mat. Men om du vill vara helt och hållet säker på att få en plats är det alltid säkrast att boka.

Vilken typ av mat serverar ni?

På Texas Longhorn serverar vi god mat med stort fokus på kött och kvalitativa råvaror. Men självklart har vi mer än kött. I vår meny kan du även hitta kyckling, lamm, fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Och tittar du förbi vår bar kan du beställa dryck med inspiration från Texas – till exempel vår alldeles egen öl.

Har Texas Longhorn barnmeny?

Ja, oavsett vilken restaurang i Göteborg du väljer finns en barnmeny med goda rätter för barn upp till 12 år.

Är allt kött svenskt?

Ja, allt kött vi serverar i våra restauranger runtom i Sverige är 100 % svenskt. Vill du veta mer om vår mat och vårt val av kött kan du klicka här.